Tapijt

Wij hebben een schitterend aanbod van tapijten!

Tapijt is vloerbedekking van textiel die bestaat uit een jute of kunstof drager waarop een bovenkant, de pool, is aangebracht van losse draadeinden of lussen van materialen zoals wol, kunstgaren, katoen of sisal. In deze betekenis wordt met tapijt het materiaal bedoeld waarmee de vloer bedekt kan worden en kan bijvoorbeeld gesproken worden vankamerbreed (van muur tot muur) tapijt. Wij presenteren onze collectie graag bij u thuis of in onze showroom in omgeving Gouda.

Daarnaast is een tapijt of karpet een los vloer- of wandkleed van dezelfde samenstelling als tapijt, en vaak geknoopt of geweven in een patroon of voorstelling.

Tapijt kan worden gelegd op diverse manieren:

  • Lijmen op de vloer of op een speciale onderlaag.¬†
  • Plakken met dubbelzijdig klevend plakband langs de randen; dit is niet mogelijk bij grotere oppervlakken.
  • (Vast)nieten {als vervanging van de vroeger gebruikte kopspijkers}. Behalve bij trappen, wordt nieten weinig meer toegepast. Dit komt vooral door de opkomst van de betonvloer.
  • Vastzetten op spijkerlatten langs de randen van de kamer. Deze latten worden op hun beurt op de vloer¬†gelijmd of gespijkerd. De spijkerlatten staan iets van de kant af, zodat de tapijtrand met speciaal gereedschap om de spijkerlatten heen en tussen de plinten en spijkerlat geduwd kan worden.Op dat moment spant men het tapijt iets met een spanner. Daarom noemt men deze methode ook wel spannen.
  • Geheel los. Dit werkt goed bij kleinere vertrekken waarbij het tapijt kamerbreed gelegd kan worden, dus zonder naden. Zeker wanneer er voldoende meubilair (een bed, een kast) in de kamer staat, zal het tapijt goed blijven liggen. Het tapijt kan zeer gemakkelijk weer worden verwijderd, zonder lijmresten en zonder beschadiging.

Vloerkledenplanner

2016-02-25_1920

tapijt gouda